1ο ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ STEM από το Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, με κεντρικό ομιλητή τον κορυφαίο ερευνητή και Καθηγητή του Πανεπιστημίου Harvard, κ. ΕΥΘΥΜΙΟ ΚΑΞΙΡΑ.
Το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων διοργανώνει το 1ο Πανηπειρωτικό Μαθητικό Συνέδριο STEM σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ.) Ηπείρου και με την αρωγή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου θα είναι ο κ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΞΙΡΑΣ, Καθηγητής Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Φυσικής John Hasbrouck Van Vleck του Τμήματος Φυσικής και Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Σχολής Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου Harvard, απόφοιτος Ζωσιμαίας Σχολής.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων την Παρασκευή, 04 Απριλίου και το Σάββατο, 05 Απριλίου 2025.
Κύριος σκοπός του 1ου Πανηπειρωτικού Μαθητικού Συνεδρίου STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) είναι να προάγει την ενασχόληση των μαθητών/τριών με τα πεδία των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας.
2 Comments
Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του 1ου Πανηπειρωτικού μαθητικού συνεδρίου ΣΤΕΜ από το Πρότυπο Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.
Ο κ. ΕΥΘΥΜΊΟΣ ΚΑΞΗΡΑΣ, διακεκριμένος επιστήμονας στις θετικές επιστήμες,που διαπρέπει σε ένα από τα πιο αξιόλογα Πανεπιστήμια , το Harvard, θα προάγει την ενασχόληση των μαθητών με τα πεδία των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας.
Κρίμα τέτοιοι επιστήμονες να μην αξιοποιούνται από τα δικα μας πανεπιστήμια..
Αυτές είναι ενέργειες αξιόλογες για καλή παιδεία. Συγχαρητήρια