Ο απόφοιτος της Ζωσιμαίας Σχολής Δρ. Νικόλαος Μπλέτσος έστειλε για δημοσίευση έγγραφο με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου 1915 του Νομάρχη Ιωαννίνων προς τον τέως υπάλληλο του Γενικού Προξενείου στα Ιωάννινα Γ. Τάτση με το οποίο ζητά πληροφορίες για τον παππού, από την πλευρά της μητέρας του Νικολάου Μπλέτσου, Γεώργιο Παπανικολάου με το παρωνύμιο Μπαμπούρη κατά την διάρκεια της κατοχής των Ιωαννίνων πριν την απελευθέρωση από τους Τούρκους.
Σημείωση 01: Το “Μπαμπούρης” ήταν μάλλον παρατσούκλι της οικογενείας από τον πατέρα ήδη του Γεωργίου, ο οποίος έκανε εμπόριο δερμάτων με το χωριό Μπαμπούρι στα σύνορα με την Αλβανία.
Σημείωση 02: Την αδελφή του την σκότωσε το 1901 η 1902, επιστρέφοντας επί τούτου εξ Αθηνών για την τιμή υποτίθεται της οικογενείας. Διαφορετικά ήταν στην Αθήνα έτοιμος να μεταναστεύσει στην Αμερική!
Σημείωση 03: Το “Γούσιας” ήταν χαϊδευτικό του ονόματος Γεώργιος στην τοπική Ηπειρωτική διάλεκτο. Δηλαδή λεγόταν Γεώργιος (Γούσιας) Παπανικολάου. Το επίθετο της γιαγιάς μας Αικατερίνης ήταν Πλατή από τον πατέρα της, ο οποίος είχε μποστάνια στην Καλούτσανη.
Σημείωση 04: Τέλος, ο αδελφός του Γεωργίου Παπανικολάου, Βαγγέλης, σκοτώθηκε κατά τον Μακεδονικό Αγώνα, πολεμώντας στην Μακεδονία.
Αριστερή φωτογραφία: Στο τσαγγαράδικο, δεκαετία του 1950, ο Γούσιας και ο υιός του Χρήστος (Χριστόδουλος) στο μέσον, με ένα νεαρόν κάλφα (μαθητευόμενο).
Δεξιά φωτογραφία: Οικογενειακή φωτογραφία το 1957. Από αριστερά ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Αθηνών Δημήτρης Ρόκος, ο Νικόλαος Μπλέτσος, ο Γλύπτης Κυριάκος Ρόκος, η Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Αθηνών Έπη Παπαζήση, ακολουθεί ο Έμπορος Γεώργιος Παπανικολάου, η Καλιτέχνης Κάτια Παπαζήση, η Ιατρός Παθολόγος Μαρία Μπλέτσου, και ο Έμπορος Ιωάννης Παπανικολάου.